Turvesauna ja turvehoidot

Turvesauna

Turvesauna on turvehoidoista kaikkein kokonaisvaltaisin ja suosituin. Hoitoturve hoitaa kokonaisvaltaisesti koko kehoa ja saunan lämpö rentouttaa myös mielen. Turvesaunaan voit tulla yksin tai kavereiden kanssa.

Turvesaunaamme mahtuu kerrallaan max. 3 henkilöä. Voit tilata turvesaunan ryhmälle myös muussa kuin meidän saunassamme tehtäväksi – kysy lisää!

Turvesaunan kulku

Turvesauna alkaa suihkulla ja turpeen levityksellä keholle, jonka jälkeen mennään saunaan. Turvetta levitetään sen verran paksu kerros, että iho ei kuulla läpi.

Kun turve on levitetty, saat rentoutua saunassa noin 35 minuuttia. Löylyä voit heittää kohtuudella tai olla heittämättä. On hyvä välttää löylyn heittämistä liikaa, ettei tiivistyvä kosteus huutele turvetta pois ja jaksat olla saunassa koko turpeen vaikutusajan. Vaikutusajan jälkeen turve huuhdellaan pois suihkussa. Tarvittaessa voit käyttää hellävaraista turveshampoota ja saippuaa, joita on tarjolla pesutilassa. Saunassa on hyvä nauttia juotavaa.

Turvesaunassa voit olla alastomana tai uima-asussa. Mitä enemmän paljasta ihoa on turpeen vaikutuksen alla, sitä parempi hoitotulos. Saunan jälkeen voit pukeutua ja kuivata hiukset hoitohuoneessa.

Hieronta turvesaunan jälkeen

Voit halutessasi yhdistää turvesaunaan 30 minuutin hieronnan ns. Aaltosen tekniikalla saunomisen jälkeen. Aaltosen tekniikalla voidaan avata mm. selän nikamalukkoja. Voit varata myös perinteisen klassisen hieronnan. Kerro toiveestasi ajanvarauksen yhteydessä, niin varaamme aikaa hieman enemmän!

Turvesaunan kesto: 1 tunti sis. valmistautumisen ja pukeutumisen
Hinta: 35 e/hlö, max. 3 hlöä

Hieronta Aaltosen tekniikalla turvesaunan jälkeen 30 min / hinta 30 e
Klassinen hieronta turvesaunan jälkeen 60 min / hinta 50 e

Turvehoito selälle

Selkähoito tapahtuu hoitopöydällä rennosti vatsallaan maaten. Selkähoito sopii sinulle, jos sinulla on esimerkiksi hartia- tai selkäkipuja tai iho-ongelmia, esimerkiksi psoriasista tai aknea. Lämmin turve hoitaa lihaksia vähentäen tulehdusta, ja turpeen ainesosat puhdistavat sekä hoitavat ihoa.

Hoitaja levittää miellyttävästi 40-asteiseksi lämmitetyn turpeen koko selän alueelle. Turpeen annetaan vaikuttaa 45 minuuttia. Turpeen vaikutusaikana hoitaja hieroo sinulta kädet ja pään. Vaikutusajan jälkeen enin turve pyyhitään pois, ja selkä hierotaan käsin sekä tehokkailla imukupeilla. Hoidon jälkeen iho saattaa hieman punoittaa, mikä kertoo vilkastuneesta verenkierrosta.

Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa, joten hoidon jälkeen on hyvä nauttia paljon nestettä, esimerkiksi puhdasta vettä.

Hoidon kesto 1 h / hinta 60 e

Turvehoito jaloille

Turvehoito jaloille on yhdistelmä hyvää tekevää hoitoa ja hemmottelua. Turvehoito jaloille on oivallinen hoitomuoto, jos sinulla on jaloissa kipua tai turvotusta. Turve hoitaa myös mahdollista ihottumaa tai ihon kuivuutta.

Jalkahoidon aikana saat rentoutua hoitopöydällä maaten. Hoitaja levittää jalkoihin, sääriin ja reisiin miellyttävän, 40-asteiseksi lämmitetyn hoitoturpeen, kietoo jalat kelmuun ja asettaa jaloille vielä lämmittävät hoitopakkaukset. Turpeen annetaan vaikuttaa 45 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen enin turve poistetaan ja jaloille tehdään rentouttava hieronta.

Jos kaipaat lämpöhoidon sijaan viilentävää jalkahoitoa, kerro siitä aikaa varatessasi!

Hoidon kesto 60 min / hinta 50 e

Päänahan ja hiusten turvehoito

Turvehoito päänahalle ja hiuksille auttaa erilaisissa hiuspohjan ongelmissa ja saa hiukset kiiltämään luonnollisesti. Turve auttaa päänahan kutinaan, hilseilyyn tai muutoin ärtyneeseen hiuspohjaan. Hoidossa käytettävä hienojakoinen turve on suunniteltu erityisesti hiusten ja hiuspohjan hoitoon.

Hiusten ja hiuspohjan turvehoito tapahtuu rennosti hoitopöydällä maaten. Turve on lämmitetty 40-asteiseksi eli hieman ihonlämpöä lämpöisemmäksi, jolloin se vaikuttaa tehokkaammin.

Hiukset kostutetaan vedellä, jonka jälkeen hienojakoinen hiustenhoitoturve levitetään hiuksiin. Turve hierotaan tasaisesti hiuksiin ja hiuspohjaan. Päänahkaa hierotaan hetki kevyesti, jonka jälkeen turpeen vaikutusta tehostetaan vielä peittämällä hiukset turbaanilla.

Turpeen annetaan vaikuttaa noin 35 minuuttia. Sen jälkeen turve huuhdotaan pois haalealla vedellä ja hiukset kammataan. Hoidon jälkeen sinun on mahdollista kuivata hiuksesi hoitolan tiloissa.

Hoidon kesto 45 min / hinta 45 e

Turvenaamio kasvoille

Turvekasvohoito eli turvenaamio kasvoille sopii sekä kuivalle että rasvoittuvalle iholle. Kasvoille tarkoitettu hemmotteleva hoitoturve puhdistaa, virkistää ja rauhoittaa ihoa. Turvenaamio vilkastuttaa pintaverenkiertoa, rauhoittaa atooppista ihoa ja lievittää aknen aiheuttamia näppylöitä ja tulehdusta.

Ennen turvenaamiota kasvoilta pestään huolellisesti pois meikki ja epäpuhtaudet. Voit kertoa aikaa varatessasi, haluatko että turve on viileää vai lämmitettyä. Huoneenlämpöinen turve viilentää ja virkistää, noin 40-asteiseksi lämmitetty turve taas hoitaa ja puhdistaa tehokkaammin.

Turvenaamion annetaan vaikuttaa noin 10-15 minuuttia. Vaikutusaikana hoitaja tekee sinulle rentouttavan päähieronnan. Vaikutusajan jälkeen turve pestään pois hellävaraisesti. Hoito vilkastuttaa verenkiertoa, joten turvenaamion jälkeen iho voi punoittaa hetken

Hoidon kesto 30 min / hinta 30 e

Selluliittihoito

Selluliittihoito tapahtuu hoitopöydällä rennosti maaten. Ennen turpeen levittämistä tehdään kuivahieronta. Sen jälkeen hoitaja levittää miellyttävästi 40-asteiseksi lämmitetyn turpeen ongelma-alueille, jotka ovat yleensä vatsa, reidet ja pakarat. Alueet kääritään kelmuun, jonka päälle laitetaan vielä lämpöpakkaukset. Ne pitävät turpeen lämpimänä ja tehostavat turpeen aineenvaihduntaa vilkastuttavaa vaikutusta.

Turpeen annetaan vaikuttaa 45 minuuttia. Sinä aikana voit vaikka torkahtaa! Vaikutusajan jälkeen enin turve pyyhitään iholta ja ongelma-alueille tehdään imukuppihieronta. Hoidon jälkeen iho saattaa hieman punoittaa, mikä kertoo vilkastuneesta verenkierrosta.

Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa, joten hoidon jälkeen on hyvä nauttia paljon nestettä, esimerkiksi puhdasta vettä.

Hoidon kesto 90 min  / hinta 75 e

Koko vartalon turvehoito

Turvehoito koko vartalolle tapahtuu hoitopöydällä rennosti maaten. Kokovartalohoito hoitaa erityisesti atooppista ihoa, psoriasista, reumasärkyä, kulumia ja urheiluvammoja samalla kun turpeen luonnolliset ainesosat hoitavat ihoa.

Hoitaja levittää turpeen koko vartalolle. Turve on miellyttävästi 40-asteiseksi lämmitettyä. Turpeen päälle kiedotaan kelmu joiden päälle laitetaan lämmittävät pakkaukset. Turpeen annetaan vaikuttaa 45 minuuttia, jonka jälkeen turve poistetaan.

Akuuteissa tulehduksissa ja urheiluvammojen hoidossa voidaan käyttää huoneenlämpöistä turvetta, joka rauhoittaa tulehdusta ja nopeuttaa urheiluvammojen paranemista.

Hoidon jälkeen iho saattaa hieman punoittaa, mikä kertoo vilkastuneesta verenkierrosta.

Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa, joten hoidon jälkeen on hyvä nauttia paljon nestettä, esimerkiksi puhdasta vettä.

Hoidon kesto 1,5 h / hinta 90 e

Tykkää ja seuraa uutisia Facebookissa