Miksi turvehoitoon?

Miksi turvehoitoon? Mihin sen vaikutus perustuu?

Kautta aikojen suomalaiset ovat hakeneet terveyttä puhtaasta suomalaisesta luonnosta. He ovat hyödyntäneet luontomme puhdasta vettä, marjoja, kukkia, kalansaaliita, luonnonyrttejä – ja myös turvetta.

Turvetta on tutkittu hoitokäytössä Suomessa jo yli 30 vuotta. Turpeen hoitava vaikutus perustuu sen luonnollisiin ainesosiin, jotka tehostavat merkittävästi aineenvaihduntaa, hoitavat ihoa ja lievittävät tulehduksia niin pinnallisesti kuin syvemmältä.

Miten hoitoturve eroaa tavallisesta turpeesta?
Voisinko vaan mennä suolle ämpärin kanssa ja sitten omaan saunaan? Sotkuista puuhaa varmaankin?

Käyttämämme hoitoturve on kotimaista, tutkittua ja puhdasta hoitoturvetta. Turvehoidoissa ja turvesaunassa käytettävät erilaiset hoitoturpeet ovat hoitomassoja, jotka on helppo levittää ja helppo puhdistaa pois. Siksi useimmat turvehoidot voidaan tehdä hoitopöydällä.

Mitä turvehoidolla hoidetaan?

Hoitoturvetta käytetään mm. seuraavien oireiden hoitoon:

  • Lihassärky, reumasärky ja nivelvaivat
  • Kulumat ja urheiluvammat
  • Turvotus
  • Verenkiertohäiriöt
  • Ihottuma
  • Psoriasis
  • Akne
  • Päänahan rasvoittuminen, hilseily tai ärtyneisyys

Miten valmistaudun turvehoitoon?

Jos olet tulossa turvesaunaan, varaa mukaasi halutessasi uimahousut tai bikinit. Turvesaunassa voit olla myös alastomana. Pyyhkeet, pesuaineet ja juomavesi tulevat talon puolesta. Muihin turvehoitoihin tullessasi sinun ei tarvitse varata mukaasi muuta kuin rento mieli!

Turvehoitoon tullessasi sinun on hyvä olla perusterve. Emme suosittele turvesaunaa, jos sinulla on korkea verenpaine. Raskaus ei ole este turvehoidolle tai turvesaunalle.

Koska turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa, on turvesaunan ja kaikkien vartalohoitojen jälkeen hyvä nauttia paljon puhdasta nestettä, esimerkiksi raikasta vettä.

Mikä on Aaltosen tekniikka?

Turvehoitojen yhteydessä hieronta tehdään usein ns. Aaltosen tekniikalla. Aaltosen tekniikka on Erkki Aaltosen kehittämä hierontatekniikka, jolla voidaan avata mm. nikamalukkoja.

Turvehoitojen lisäksi palveluihimme kuuluu myös tehokas klassinen hieronta, kuumakivihieronta, bambuhieronta, kuppaus, nivelmobilisaatio ja kinesioteippaus.

Tykkää ja seuraa uutisiamme Facebookissa!